Acuvue Oasys

Acuvue Oasys

Draag jij al lenzen of wil je in de toekomst lenzen gaan dragen? Kies dan voor de weeklenzen van Acuvue van de fabrikant Johnson en Johnson. De weeklenzen van Johnson en Johnson zijn te bestellen als sferische, torische en ook als multifocale lenzen. De weeklenzen zijn verkrijgbaar onder de naam Acuvue 2 (klassieke zachte lens) en onder de naam Acuvue Oasys. In de Acuvue Oasys serie zijn er verschillende typen te bestellen en deze worden hieronder beschreven:

Acuvue Oasys with hydraclear plus: Dit is een sferische weeklens en verkrijgbaar in zowel plus als min sterkte. Men kiest voor de Acuvue Oasys with hydraclear plus weeklenzen als het brandpunt in het oog voor of achter het netvlies valt en de krommingen van het oog in alle richtingen gelijk zijn. De Acuvue Oasys with hydraclear plus lenzen geven de lensdrager het gevoel alsof ze helemaal geen lenzen dragen omdat deze weeklenzen zijdezacht en helder zijn. Ook zijn deze lenzen hoog zuurstofdoorlatend zodat het hoornvlies niet wordt afgesloten van het benodigde zuurstof. Men kan de Acuvue Oasys with hydraclear plus als men deze dagelijks draagt voor 2 weken dragen voordat men toe is aan een nieuw paar.

Acuvue Oasys for astigmatism: Deze weeklenzen zijn geschikt voor personen die slecht zicht hebben omdat er 2 brandlijnen in het oog vallen en waarvan er één brandlijn of beide brandlijnen niet op het netvlies vallen. De Acuvue Oasys for astigmatism weeklenzen vallen in de categorie torische lenzen. Torische lenzen zijn er voor om bij mensen die last hebben van astigmatisme de brandlijnen tot een brandpunt te maken en deze op het netvlies te leggen zodat men alles weer scherp kan zien. Een mooie bijkomstigheid van de Acuvue Oasys for astigmatism weeklenzen is dat deze een UV blocker hebben om de ogen van de lensdragers zoveel mogelijk te beschermen tegen schadelijk UV licht.

Acuvue Oasys for presbyopie: De Acuvue Oasys for presbyopie weeklenzen van Johnson en Johnson bieden de uitkomst om alles weer scherp te zien op korte afstand en zijn geschikt voor diegene die last hebben van presbyopie (problemen om op korte afstand scherp te zien door ouderdom). Het is namelijk een gegeven dat de ogen zullen inleveren aan instellend vermogen om op korte afstand scherp te zien naarmate we ouder worden. Men krijgt dan last van leesklachten, of zoals men dat vaak beschrijft “mijn armen worden te kort”. Men zal vaak rond de leeftijd van 45 tot 50 jaar last gaan krijgen van leesklachten en dit kan men dan gaan corrigeren met de Acuvue Oasys for presbyopia weeklenzen.

Om de weeklenzen goed te onderhouden en te bevochtigen kan men gebruik gaan maken van de Acuvue Revitalens lenzenvloeistof. De Acuvue Revitalens is een alles in één lenzenvloeistof waarmee je je lenzen kan inzetten, bewaren, reinigen en desinfecteren.