Lunch plannen? Dit zijn de 3 meest bestelde gerechten!

In Nederlandse restaurants is de lunch een belangrijk moment van de dag. Het is een tijd waarin mensen samenkomen om te genieten van heerlijk eten en gezelligheid. Terwijl de culinaire scene voortdurend verbetert en nieuwe trends opkomen, zijn er enkele klassieke lunchgerechten die altijd populair blijven. En wij zijn er bijna zeker van dat je deze gerechten al eens hebt geprobeerd. Welke is jouw favoriet?

1. Kipsaté met Friet

Een absolute klassieker onder de Nederlandse lunchgerechten is kipsaté met friet. Dit gerecht bestaat uit malse stukjes gemarineerde kip geserveerd met een smakelijke pindasaus, vaak vergezeld van knapperige frietjes. Het is een hartige optie die veel mensen aanspreekt vanwege de smaakvolle combinatie. Kipsaté met friet is te vinden op menu's van lunchrooms, eetcafés en restaurants door het hele land. Vind je dit gerecht iets te zwaar voor de lunch? Dan zijn de volgende opties vast meer jouw ding.

2. Uitsmijter

Een andere favoriet onder Nederlandse lunchliefhebbers is de "uitsmijter". Dit gerecht bestaat uit een paar plakjes brood, meestal wit of bruin, belegd met gebakken eieren. Vaak worden er extra ingrediënten toegevoegd, zoals plakjes ham, kaas of spek. De uitsmijter is geliefd om zijn eenvoud en hartige smaak, waardoor het een populaire keuze is voor zowel snelle lunches als ontspannen maaltijden in restaurants en eetcafés.

3. Clubsandwich

Last but not least, de "clubsandwich" is een favoriet onder liefhebbers van stevige lunches. Deze klassieke sandwich bestaat uit drie lagen (geroosterd) brood, rijkelijk belegd met verschillende ingrediënten zoals gegrilde kipfilet, bacon, sla, plakjes tomaat, en mayonaise. De clubsandwich is geliefd om zijn heerlijke combinatie van smaken en texturen, en wordt vaak geserveerd met een bijgerecht zoals frietjes of een frisse salade.

Deze drie gerechten horen tot de échte klassiekers. Maar restaurants en lunchrooms experimenteren ook volop met nieuwe gerechten, bieden meer vegetarische opties aan en geven vaak een internationale twist aan hun menukaart.

Waar je ook voor kiest, de Nederlandse lunchcultuur biedt voor elk wat wils. Wil je een van de klassiekers eten of liever een nieuw gerecht ontdekken? Dan raden we je aan om te gaan lunchen in 's-Hertogenbosch centrum. In de gezelligste terrasstraat van Nederland, de Korte Putstraat, zitten maar liefst 19 horeca zaken die de meest verrassende, maar natuurlijk ook klassieke, gerechten op tafel toveren. Ga eens langs!