Welke banen zijn er beschikbaar in Leeuwarden?

Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland en bruist van de culturele activiteiten. Als werkzoekende in Leeuwarden is het belangrijk dat je jezelf op de juiste manier oriënteert op de arbeidsmarkt.

De zorg

Het valt ons op dat in Leeuwarden er veel werkgelegenheid is in de zorgsector, vooral als we dit gaan vergelijken met de zorgsector in heel Nederland. In de zorg vinden we enorm veel vacatures voor de functie begeleider. In deze functie draag je zorg aan de cliënten en probeer je hun zo goed mogelijk te helpen. Je kan een persoonlijke begeleider zijn, dit zal meer in individuele verband zijn. Het is ook mogelijk om in de gehandicaptenzorg aan de slag te gaan als begeleider, daarvoor zijn wel meerdere diploma's voor nodig.


Zou je toch liever echt in het ziekenhuis willen werken? Dan kan je het beste op zoek gaan naar vacatures als verpleegkundige, daar zijn namelijk genoeg vacatures voor beschikbaar in Leeuwarden. Als verpleegkundige dien je wel gediplomeerd te zijn met een hbo-verpleegkundige diploma. In sommige gevallen is ervaring vereist. Wel denken we dat het ook vaak zonder ervaring mogelijk is, dit komt omdat er zoveel vacatures voor de functie verpleegkundige beschikbaar zijn.

Elektromonteur

Voor de functie elektromonteur is ook erg veel vraag naar in Leeuwarden, dat komt omdat de technieksector in deze regio al een tijdje erg booming is. Doordat de nood zo hoog is in Leeuwarden, zien we ook dat ze meestal de mogelijkheid tot opleiden bieden. Wil je jouw zoekkansen vergroten op die criteria? Probeer dan bij elektromonteur de woord ‘opleiding' erbij te zetten.

https://nl.jobberbase.com/vacatures-Elektromonteur/Leeuwarden

Technische tekenaar

Als technische tekenaar ontwikkel en ontwerp je technische installaties, hierbij is het belangrijk dat je de juiste berekeningen hiervoor maakt. We zien in Leeuwarden dat er veel vacatures openstaan voor deze functie, het enige wat zij vragen is dat je een mbo opleiding hebt behaald in de richting van werktuigbouwkunde. Daarbij is het vaak wel belangrijk dat je tijdens die opleiding ervaring hebt opgedaan met AutoCAD. Je kan ook vacatures vinden op de term, bouwkundig tekenaar.

Klantenservice medewerker

In Leeuwarden zijn ook veel callcenters aanwezig, vandaar dat er ook veel vacatures beschikbaar zijn voor de functie klantenservice medewerker. Je staat dan klanten te woord en probeert die zo goed mogelijk te helpen. Je kan ook op zoek gaan naar telefonisch verkoop of klantbehoud vacatures, daar zijn er ook genoeg vacatures voor beschikbaar in Leeuwarden.